Inbouwkast onder trap

Opbergruimte heb je nooit genoeg

Omdat opbergruimte altijd van pas komt heb ik de verloren hoek onder de trap ingevuld met een kast. De twee grootste deuren zijn als vestiaire voorzien en de kleinste deur als algemene opbergruimte.

Het zit in de detail

Om deze kast te construeren is met heel wat details rekening gehouden.

 

Vloer

inbouwkast_detail_3

Een bijzonderheid is dat de vloer van de gang doorloopt* in de kast. Dus de kast heeft geen bodem. Dit heeft een leuk effect bij het openen van de deuren omdat je dit niet onmiddellijk verwacht. Daardoor was extra verankering aan de boven- en zijkanten noodzakelijk zodat de corpussen en deuren voldoende stevigheid krijgen.

*De doorlopende vloer zal in een later stadium nog van pas komen omdat de algemene opbergruimte met rekken op wieltjes zal worden uitgerust zodat het opgeborgen materiaal makkelijk bereikbaar is.

 

Deuren

inbouwkast_detail_2
Tussen de onderzijde van de trap en de bovenzijde van de deuren is een doorlopende lijn voorzien zodat de deuren vlot kunnen opendraaien. De binnenzijde van de deuren zijn bovenaan voorzien van een facet. Dit is nodig om de deuren bij het openen niet tegen de onderzijde van de trap aan te laten draaien. Om zowel de deur als de trap van beschadiging te voorkomen.

 

Vast element

inbouwkast_detail_1
Het vast element onderaan de kast volgt de hoogte van de deuren aan de boven en onderzijde zodat de lijnen boven en onderaan mooi doorlopen.

 


 

Resultaat

halkast_trapkast_1

Werking

halkast_trapkast_0halkast_trapkast_3halkast_trapkast_4

Opbouw van de inbouwkast: collage

halkast_vooraanzicht_collage halkast_zijaanzicht_collagecollage_trap

The following two tabs change content below.
3D designer en meubelontwerper met een passie voor architectuur, design, fotografie en tuinieren. Deze website is een reflexie van mijn werk, interesses, hobby's en passies.

Laatste berichten van Phantomm (toon alles)

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.