Maak een responsive website met WordPress

Het aantal mobiel surfers stijgt elke maand. Dit valt eenvoudig te verklaren omdat tegenwoordig bijna iedereen wel in het bezig is van een smartphone en/of tablet. Altijd handig om “waar-je-ook-bent” snel even het internet te checken. Het mobiel surfen beperkt zicht niet enkel tot het checken van Facebook of een snel even een tweet verzenden. Ook word “on the road” heel wat informatie opgezocht, denk maar bijvoorbeeld aan adressen, openingsuren van een bedrijf/winkel, … Zeer handig maar heel wat bedrijven hebben nog een klassieke website die gemaakt is voor desktop surfen. En dit terwijl het bouwen (en onderhouden) van een responsive website niet meer zoveel meer werkt kost t.o.v. een klassieke website.

Wat is een responsive website?

goast_logo_responsive

Een responsive website ( #responsivewebsite ) is zo opgebouwd dat de site herkent met welk medium de surfer de website bezoekt. Maar dit is niet alles de website is ook intelligent de lay-out wordt automatisch aangepast volgens het toestel van de bezoeker. Stel dat de surfer een website bezoekt met een smartphone het toestel gebruikt in landschap modus i.p.v. de gebruikelijke portret modus. Dan zal de website dit herkennen en automatisch de tekst en afbeeldingen aanpassen naar de gekozen scherm modus.

Alleen maar voordelen

Het hoeft niet gezegd te worden dat een responsive website enkele maar voordelen heeft. De gebruiker kan heel eenvoudig navigeren op de website, de website eigenaar maakt een professionele indruk en kan de bezoeker langer op ‘zijn’ website houden. Maar sinds kort heeft zo’n website nog een veel groter voordeel…

Google Mobile Friendly label

Google lanceert Mobile Friendly Label in zoekresultaten. Sites die mobiel vriendelijk zijn zullen een Mobile Friendly Label toegekend krijgen. Maar nog belangrijker is dat Google het plan heeft opgevat om gebruiksvriendelijke websites beter te laten scoren in de zoekresultaten. Hierdoor de website een hogere ranking.

Is jouw website Mobile Fiendly?

Dit kan je heel eenvoudig hier testen. voer je URL in, nadien krijg je het resultaat te zien. Een goedgekeurde website krijgt volgend bericht te zien:

Mobile-Friendly_Test

WordPress kan je helpen

Hoe begin je hier nu aan? Zelf maak ik gebruik van WordPress voor het opbouwen van een responsive website. Er zijn steeds meer thema’s beschikbaar die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn.

In de praktijk

Omdat één beeld meer zegt dan duizend worden heb ik onderstaand filmpje gemaakt om het gebruikersgemak van een responsive website duidelijk te maken.

Veel succes!
The following two tabs change content below.
3D designer en meubelontwerper met een passie voor architectuur, design, fotografie en tuinieren. Deze website is een reflexie van mijn werk, interesses, hobby's en passies.

Laatste berichten van Phantomm (toon alles)

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.