Photoshop time-lapse: Dream world

Video: Photoshop time-lapse

Droomwereld wordt werkelijkheid

Voor de tweede verjaardag van mijn petekindje was ik opzoek naar een origineel cadeau. Een fotokader voor op haar kamer leek me wel een leuk idee. Maar een kinderkamer verwacht wel iets meer dan een gewone portretfoto. Photoshop bracht de oplossing.

Het idee

Kinderen fantaseren er graag op los daarom moest het ontwerp alvast die kant uit gaan. Een sprookjeswereld waarin Evita een wilde beer getemd heeft en in het holst van de nacht haar weg zoekt naar… dat mag ze dan zelf verder fantaseren. Ja, daar zit wil iets in.

De setting

Omdat Evita verzot is op dieren mochten die alvast niet ontbreken. De nacht met gigantische maan zorgt voor het nodige drama en toevoeging van de tekst maakt het persoonlijker. De brandende bloemen moeten extra benadrukken dat hier een fantasiewereld gecreëerd is. En natuurlijk mocht het hoofdpersonage niet ontbreken. Door Evita op een beer te plaatsen en lachend de ‘bewonderaars’ van de ontwerp aan te kijken zorgt ervoor dat het dramatische nacht effect een positieve bijna heldhaftige sfeer krijgt want zeg nu zelf is het niet bijzonder stoer om een wilde beer te temmen.

Wat vooraf ging

De setting was bepaald nu nog het model op locatie krijgen. Een ijsbeer was geen optie in de echte wereld daarom heb ik maar een alternatief aangesproken. De correct hoogte bepalen, juiste kledij aantrekken en het model in de goede houding krijgen. *flits *flits *flits

Van realiteit naar fantasie

 

TIP: Zorg ervoor dat de objecten die je zal samenbrengen in het ontwerp zoveel mogelijk hetzelfde perspectief hebben om zo een realistisch resultaat te bekomen.

De details bepalen het resultaat

Om alles samen te smelten tot een realistisch geheel zijn de kleinste details het belangrijkste hieronder een paar toelichtingen.

 

brandende_bloem

DETAIL1

gloed

DETAIL2

beer_ogen

DETAIL3

voetstap

DETAIL4

schaduw

DETAIL5

  • Detail1: De vlammen schijnen door de kroonbladeren van de bloem.
  • Detail2: De gloed van de vlammen valt neer op de sneeuw, beer en Evita.
  • Detail3: Om de uitstraling van de beer zachter te maken zijn de ogen vergroot en ronder gemaakt en de adem maakt de koude visueel.
  • Detail4: Voetstappen in de sneeuw mogen niet ontbreken.
  • Detail5: Door toevoeging van subtiele schaduwen en vervagen van de berenhaar met de objecten komt het resultaat realistischer over.

Resultaat

photoshop_dream_world_gimp

Animatie opbouw droomwereld

evita_fantasie_gif_animation

The following two tabs change content below.
3D designer en meubelontwerper met een passie voor architectuur, design, fotografie en tuinieren. Deze website is een reflexie van mijn werk, interesses, hobby's en passies.

Laatste berichten van Phantomm (toon alles)

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.