Serre deel3: Opbouw serre constructie

Een verloren hoekje ziet er heel wat mooier uit met enkele moestuinbakken en de bestaande houten wand in het wit beitsen maakt het uitzicht nog wat fraaier. Dat konden we in deel1 en deel2 al bekijken. Maar dan nu het echt werk, het is tijd om de serre op te bouwen…

De constructie

Er moet natuurlijk eerst een constructie gemaakt worden om de polycarbonaat platen op te bevestigen. Voor de stijlen koos ik hout met grote secties om de constructie voldoende stevigheid te geven. De regels zijn eveneens uit hout maar hebben een dunnere sectie. De verbindingen tussen de staanders en liggers heb ik ingekapt zodat ze als een soort tand en groef systeem in elkaar schuiven. Eenmaal in elkaar geschoven wordt alles vergrendeld doormiddel van een schroef voor een betere verankering.

De polycarbonaat platen

Deze platen hebben talloze voordelen, ze zijn licht, handig ter verzagen laten het licht goed door en zijn oersterk! Om ze op lengte af te korten heb ik gebruik gemaakt van een zaagmachine. De platen worden op de definitieve plaats bevestigt doormiddel van schroeven en een beschermingskapje. Voorboren voor het schroeven is niet nodig.

Opgelet! polycarbonaat platen hebben een binnen- en buitenzijde. De buitenzijde is bestand tegen UV-licht

Serre Vooraanzicht

VA_serre_opbouw_constructie_Collage

Serre zijaanzicht

VA_serre_opbouw_constructie_Collage2

 

 

The following two tabs change content below.
3D designer en meubelontwerper met een passie voor architectuur, design, fotografie en tuinieren. Deze website is een reflexie van mijn werk, interesses, hobby's en passies.

Laatste berichten van Phantomm (toon alles)

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.