Sketchup gebruiken in de praktijk

Iedereen kent Sketchup wel voor zijn gebruiksvriendelijke manier en het snel illustreren van gebouwen. Maar Sketchup is meer dan dat. Hier heb ik gebruik op twee verschillende manieren. Eerst heb ik photomatch toegepast en daarna de aan te kleden muur en kaders uitgetekend.

PHOTOMATCH

Je kent het probleem wel. Je wilt enkele kaders omhoog hangen in je woningen maar waar zaten de leidingen, kabels, … nu weer precies? Indien je as-built foto’s hebt van de ruwbouw kan je vrij eenvoudig de locatie bepalen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een digitale versie van de as-built foto en Sketchup. In Sketchup kan je gebruik maken van Photomatch om de foto van afmetingen te voorzien.

Photomatch: as-built foto digitaal meetbaar

afstanden_ontwerp_kader_muur_gang_fotomatch

SKETCHUP: POSITIE BEPALEN

Nu we de locatie van de leidingen weten is kunnen we nu de positie van de fotokaders bepalen. Meet de bestaande muur op en de fotokaders. Teken deze uit in Sketchup en dan is het heel eenvoudig schuiven tot je tevreden bent met het resulaat. Nadat je tevreden bent met het resulaat nog enkele afmetingen plaatsen en dan kan het echte werk beginnen.

SKETCHUP: POSITIE EN AFMETINGEN

portrait_afmetingen_kader_gang

RESULTAAT

kader_done_mini

The following two tabs change content below.
3D designer en meubelontwerper met een passie voor architectuur, design, fotografie en tuinieren. Deze website is een reflexie van mijn werk, interesses, hobby's en passies.

Laatste berichten van Phantomm (toon alles)

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.